Blog Detail

Despre Oameni, Fitness și Instructori

Ellements Fitness March 23, 2020 1 comments 0

Ne aflăm într-un moment în care corpul nostru suferă la fel de mult ca psihicul nostru, și de aceea, noi ne-am propus să va îndrumăm pașii în lumea fitness-ului.

De când am deschis sala de fitness, scopul nostru a fost să educăm oamenii cu privire la necesitatea antrenamentului constant al corpului și vrem să continuăm cu acest obiectiv, care devine din ce în ce mai important acum, când suntem închiși între 4 pereți.

Ce este fitness-ul?

Ai nevoie de îndrumare directă din partea unui instructor?

De unde începi?

Cum îți alegi tipurile de antrenament potrivite pentru tine?

Cum îți stabilești obiectivele?

Cum îți găsești motivarea?

Pentru mulți pare simplu: mergi la o sală (nu este cazul acum) sau cauți antrenamente online, selectezi  fie cardio, fie tonifiere și apoi te apuci de treabă.

Cât te ține? Depinde cât de motivat ești!

Rezultate? Depinde câtă răbdare ai!

Afecțiuni dobândite? Depinde cât de corect lucrezi pe termen lung!

În această perioadă, comunicarea în mediul online a oamenilor de fitness, și nu numai, a crescut foarte mult: sunt distribuite multe filmulețe cu exerciții, clase întregi, se fac clase live. Trebuie să înveți cum să alegi ce este potrivit pentru tine, pentru că altfel nu poți obține rezultatele dorite, trebuie să urmărești oamenii care te pot motiva cu adevărat dincolo de exerciții.

Astfel, pentru a avea un punct de plecare stabil, conceptul de Fitness (sau Wellness, cum ne mai place nouă să spunem) presupune astăzi bunăstare fizică, socială, emoțională, mentală, spirituală. Nu mai este doar despre activitate fizică, ci despre funcționalitatea noastră la nivel înalt, din toate punctele de vedere. Acesta este motivul pentru care instructorii de fitness se specializează constant pe toate planurile, participă la cât mai multe cursuri de pregătire fizică, participă la workshopuri și cursuri de nutriție, la cursuri de psihologie sau sociologie, cursuri de dezvoltare personală, cursuri de comunicare, etc.

Instructorii de fitness nu mai sunt de mult percepuți ca cei care ne numără niște repetări de exerciții, sunt cei care ne ajută:

–        să ne setăm obiective clare

–        să devenim disciplinați

–        să devenim motivați

–        să deprindem obiceiuri sănătoase privind alimentația și activitatea fizică

–        să trecem peste obstacole cat mai ușor

–        să devenim mai puternici – pornind de la puterea fizică, vine și puterea psihică

–        să ne schimbăm stilul de viață și să ne găsim echilibrul

Înainte să te apuci de antrenamente, recomandarea noastră este să ai un antrenor personal lângă tine, care să îți facă o anamneză, să te ajute să îți setezi obiective în funcție de nevoile tale, să îți creeze programe de antrenament personalizate, să te susțină până prinzi încredere în tine și până devii suficient de motivat să continui singur.

Dacă ai un instructor care te îndrumă în această perioadă, ține-l aproape, te va ajută și fizic și psihic mai mult decât crezi.

Indiferent de caz, noi venim în întâmpinarea ta cu o structură care să te ajute. Te vom îndruma să-ți faci o anamneză proprie, o analiză a condiției fizice actuale, să îți setezi obiective în funcție de nevoile tale, să îți structurezi antrenamentele, să îți găsești motivarea, vom veni și cu idei de antrenamente specifice și funcționale.

Stay safe & Shape your beautiful self!

 

One Comment

  1. Mariana Gavrila

    Mă bucur că suntem împreună și în etapa asta dificilă și abia aștept următoarele postări! ❤️
    #împreună chiar dacă #stămacasă

    Reply

Leave your thought