Politica de Confidențialitate

Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Ellements Fitness va asigura dreptul la protecția datelor cu caracter personal prin prelucrarea datelor dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.

Cine suntem si cum ne puteti contacta

ELLEMENTS FITNESS SRL este o persoană juridică romana, avand punctul de lucru in Bd. Drumul Taberei, Nr.44
Sector 6, Bucuresti, inregistrata in Registrul Comerțului Bucuresti cu numarul J40/14070/2016, CUI 36672940 (in continuare “Ellements Fitness” sau “noi“). In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal.

Date de contact:

Telefon: 0787897116

Email: frontdesk([at])ellementsfitness.ro

Website: www.ellementsfitness.ro

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

Colectam datele dumneavoastra cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat sa puteti avea controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti.

In momentul in care va creati un cont pe site-ul ellementsfitness.ro, ne furnizati urmatoarele informatii: adresa de e-mail, numele și prenumele, numarul de telefon si adresa de facturare.

Cand ne transmiteti o comanda, ne furnizati urmatoarele informatii: produsele dorite, adresa de e-mail, numele și prenumele, numarul de telefon, adresa de facturare, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată si eventual numele si prenumele precum si telefonul destinatarului in cazul comenzilor surpriza.

Va oferim si posibilitatea de a va inregistra pe platforma Ellements Fitness prin contul dumneavoastra Facebook sau Google. Daca optati pentru una dintre aceste variante, veti fi directionati catre o pagina administrata de Facebook Inc / Google LLC, unde acestia va vor informa cu privire la transferul datelor dvs. catre Ellements Fitness. Puteti consulta politicile de confidentialitate Facebook, respectiv Google, folosind urmatoarele link-uri:

https://www.facebook.com/about/privacy
https://policies.google.com/privacy

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal.

Scopurile și temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor Ellements Fitness in beneficiul dumneavoastra.
Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:
a) Crearea și administrarea contului in cadrul platformei Ellements Fitness
b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora
c) Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la produse sau la serviciile achizitionate;
d) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale

Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre Ellements Fitness si dumneavoastra. De asemenea, anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

Pentru apărarea intereselor noastre legitime
Pot exista situații in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:
– masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei Ellements Fitness fata de atacuri cibernetice;
– masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii către autoritatile publice competente;
– masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, luand toate masurile necesare asigurarii unui echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale.

Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi stocate atata timp cat aveti un cont deschis pe platforma Ellements Fitness. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dumneavoastra cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastra următoarelor categorii de destinatari:
– furnizorilor de servicii de curierat;
– furnizorilor de servicii de plata/bancare;
– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
– furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
– furnizorilor de servicii IT.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.
Ne asiguram ca accesul la datele dumneavoastra de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

Unde stocam datele cu caracter personal

In prezent, stocam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

Cum protejam securitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal

Securitatea datelor cu caracter personal este asigurata prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.
Transmisia datelor dumneavoastra cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanța datelor.
In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal, va atragem atenţia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute şi utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveti

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dumneavoastra cu caracter personal:

– dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastra, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau dreptul de a va opune la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal;

– dreptul de a transmite reclamatii autoritatiii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei.

– dreptul de a solicita stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra si dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate. Avand in vedere confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal, va rugam sa ne transmiteti cererile dumneavoastra cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului Ellements Fitness. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dumneavoastra.

Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dumneavoastra de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. Exista posibilitatea de a va solicita sa ne precizati exact ce doriti sau ce anume va ingrijoreaza, fapt care ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam astfel timpul de raspuns la solicitarea dumneavoastra.

Drepturile tertelor parți. Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta în mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Accesul     

Ne puteti solicita:
– sa va confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
– sa va punem la dispoziție o copie a acestor date;
– sa va oferim alte informatii despre datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dumneavoastra, in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

Rectificarea     

Ne puteti solicita rectificarea sau completarea datelor dumneavoastra cu caracter personal inexacte sau incomplete.
Este posibil să incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

Stergerea datelor

Ne puteti solicita sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
– acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
– v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant);
– dati curs unui drept legal de a va opune;
– acestea au fost prelucrate ilegal;
– ne revine o obligatie legala in acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dumneavoastra de stergere a datelor dumneavoastra cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesară:

– pentru respectarea unei obligatii legale  sau

– pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dumneavoastra de stergere a datelor, desi cele doua enumerate mai sus sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare.

Restrictionarea prelucrarii datelor  

Ne puteti solicita sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:
– acuratetea lor este contestată (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite verificarea corectitudinii acestora;
– prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse;
– acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dumneavoastra aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanță;
– v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea, daca drepturile noastre prevaleaza, este in desfasurare.

Putem continua sa folosim datele dumneavoastra cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:
– avem consimtamantul dumneavoastra;
– pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;
– pentru a proteja drepturile Ellements Fitness sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor

Ne puteti solicita sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau ne puteti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:
– prelucrarea se bazează pe consimtamantul dumneavoastra sau pe incheierea sau executarea unui contract cu dumneavoastra si
– prelucrarea se face prin mijloace automate.

 

Opozitia     

Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de acest interes.
De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dumneavoastra in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Luarea de decizii automate     

Puteti solicita sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:
– produce efecte juridice cu privire la dumneavoastra;
– va afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.

Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor:
– ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dumneavoastra;
– este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dumneavoastra;
– se bazează pe consimtamantul dumneavoastra explicit.

Reclamatii  

Aveti dreptul sa depuneti o reclamatie la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;E-mail:anspdcp([at])dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul dumneavoastra de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactați in prealabil, si va garantam ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Ellements Fitness prin transmiterea solicitarii dumneavoastra prin oricare dintre urmatoarele modalitati:
– prin e-mail la adresa: frontdesk([at])ellementsfitness.ro">frontdesk([at])ellementsfitness.ro  sau
– prin poștă sau curier la adresa: Bd. Drumul Taberei, Nr.44, Sector 6, Bucuresti